Använd sträckmetall som ett halkskydd

Funderar du på att ha sträckmetall som halkskydd? Hos Expandermetall kan du hitta detta material samt mycket mer. Så använd sträckmetallen som halkskydd, samt till annat du behöver ha det. Expandermetall tillverkar denna genom att använda sig av specialmaskiner. Då tar de band eller formatplåt och stansar och sträcker ut, så att det bildas maskor. Sträckmetallen har inga svetsade knutar eller vävda trådar. Det gör att den får unika egenskaper och en bra styrka.

Sträckmetall kan skydda mot halka

Det är inte fel att ha sträckmetall som halkskydd. Bland annat passar det bra att placera den på gångramper i trä. Antingen kan du fästa den med krampor, eller använda träskruv och båtbrickor. Sedan kan sträckmetall även användas till en massa mer, så som petskydd för maskindelar eller att ha den som ett slags åtkomstskydd för låsvred på industriella gånggrindar.

Hala ytor är inte ovanligt på olika arbetsplatser. För att göra det mindre halt är det smart att ha sträckmetall ovanpå. Det ger bra yta till det hela, så att inga halkolyckor sker.

Sträckmetallens användningsområde

För att kunna använda sträckmetall som halkskydd, så gäller det den är tillverkad på rätt sätt. denna perforerade plåt, som har dragits och sträckts ut, så att perforeringen bildar hål kan vara varmförzinkad eller obehandlad. När den är obehandlad så går det bra att ha den som ett tillfälligt halkskydd på hala ytor, på till exempelvis en byggarbetsplats. Väljer du en behandlad så har den bättre halkskydd.

Du kan även använda den som maskin-, inbrotts- och lastförskjutningsskydd så väl som halkskydd på allt från bryggor och byggnadsställningar till handikapp-ramper.